SMOP

SMOP 3D -ohjelma on helppokäyttöinen työkalu laadukkaaseen implanttisuunnitteluun. Sen etuna ovat muun muassa vaivaton käyttö, matalat aloituskulut sekä suomenkielinen tuki ja palvelu. SMOP-suunnitteluohjelmalla avulla luodaan strategia potilaalle. Implanttisuunnittelun voi tehdä halutessaan itse tai sen voi tilata Implantonalta palveluna. Strategia toteutetaan tarkasti 3D-printatun poraohjaimen avulla.

Intuitiivista suunnittelua ja sujuvaa työnkulkua

SMOP-ohjelmaa voi myös käyttää viewerinä KKTT-kuvien katseluun. Kiinnostava lisä on myös kätevä mobiilisovellus, jonka ohjelman käyttäjä voi ladata puhelimeensa.

Potilastapaukset ovat helposti jaettavissa kollegoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Tiimin jäsenistä jokainen voi ehdottaa omaa suunnitelmaansa potilastapauksiin. Tämä toimii erinomaisesti myös opetustarkoituksessa.

Ohjelmiston avoin rajapinta on yhdistettävissä useisiin CAD/CAM-ohjelmistoihin, joten kommunikaatio on helppoa myös hammaslaboratorion kanssa. Avoimen rajapinnan ansiosta on mahdollista valmistaa väliaikainen protettinen rakenne jo ennen implantointia.

Ohjeet ja lisämateriaalit

Tilaukset ja tiedustelut

Puh. 040 6317 767 tai servicecenter(at)implantona.fi
Voit myös ottaa yhteyttä omaan asiantuntijaasi.


SMOP Box

SMOP Box vaivattomampaan implanttikirurgiaan

SMOP Box on kätevä laatikko, joka sisältää kaiken ohjattuun implanttikirurgiaan tarvittavan: Kirurgisen suunnitelman, Conelog®-porat ja -implantin sekä 3D-tulostetun yksilöllisen poraohjaimen. SMOP Boxin avulla jokainen implantti voidaan asettaa 3D-ohjatusti juuri haluttuun sijaintiin. 3D-teknologia tekee implanttihoidosta tarkkaa ja ennakoitavaa aina hampaiden skannaamisesta ja suunnittelusta implantin asentamiseen.

SMOP mallit

Ohjeet ja lisämateriaalit

Tilaukset ja tiedustelut

Puh. 040 6317 767 tai tilaukset(at)implantona.fi
Voit myös ottaa yhteyttä omaan asiantuntijaasi.


Testimoniaalit

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Meira Lääveri
Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Olli Oksala
TYKS – Turun yliopistollinen keskussairaala

lainausmerkki

Kirurgin ja proteetikon yhteistyö sekä molempien näkökantojen huomioiminen on kohentunut.

”3D-suunnittelun ansiosta implanttihoidot suunnitellaan proteettislähtöisesti entistä tarkemmin ja lopputuloksen ennustettavuus on parantunut. Kirurgin ja proteetikon yhteistyö sekä molempien näkökantojen huomioiminen on kohentunut. Visuaalisempi potilaskommunikointi lisää potilaiden ymmärrystä hoidon kulusta. Potilaiden arvostus hoitoa kohtaan sekä luottavaisuus lopputulokseen tuntuvat parantuneen.”

Lue täältä Ollin ja Meiran koko haastattelu >

TYKS


Hammaslääkäri Iiro Niskanen, Lempäälä

lainausmerkki

SMOP-suunnittelu ja kirurgiset ohjaimet ovat tuoneet työhöni merkittävää tarkkuuden lisääntymistä sekä lyhentäneet operaatioaikoja.

”Tutustuin SMOP-implanttisuunnitteluun, kun Implantona ja Plandent-ryhmä olivat lanseeraamassa kyseistä palvelua Suomeen ja järjestivät kurssin aiheesta. Nykyään käytän usein SMOP-suunnittelua ja kirurgisia poraohjaimia esteettisesti vaativissa tapauksissa sekä aina, jos kyseessä on hampaaton leuka tai samalle potilaalle tulee peräkkäin kolme tai useampi implantti. Poraohjaimesta on myös suurta etua tapauksissa, joissa luutilanne on heikko ja luun augmentointia joudutaan tekemään samanaikaisesti.

Tarjoan suurimmalle osalle potilaistani mahdollisuutta implantointien tekemiseen SMOP-suunnittelun ja poraohjaimen kanssa. Kerron heille avoimesti eduista verrattuna perinteiseen, vapaalla kädellä tehtävään implantointiin sekä lisäkuluista. Näin päätämme yhdessä potilaan kanssa käytetäänkö SMOP-suunnittelua ja poraohjainta. Potilaat ovat usein tyytyväisiä merkittävästi lyhyempään toimenpideaikaan.

SMOP-suunnittelu ja kirurgiset ohjaimet ovat tuoneet työhöni merkittävää tarkkuuden lisääntymistä sekä lyhentäneet operaatioaikoja. Suosittelen 3D-suunnittelua ja ohjatun kirurgian käyttöä kaikille implanttikirurgiaa tekeville. Ohjattu kirurgia parantaa implanttihoidon laatua lähes kaikissa tapauksissa ja hyödyt korostuvat erityisesti laajemmissa implanttitöissä. SMOP-suunnittelupalvelun avulla myös kiireisimmät kliinikot saavat helposti, ja mielestäni myös kustannustehokkaasti, ohjatun kirurgian hyödyt käyttöönsä.”

Iiro Niskanen


Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri Olli Teronen (HLT, EHL, Dosentti)

lainausmerkki

"Vasta päästessäni työskentelemään SMOP-suunnittelun kanssa alkoivat [3D-suunnittelun] edut todella valkenemaan minulle."

”3D-suunnittelusta on puhuttu alan kongresseissa jo pitkään. Alkuun ajattelin tekniikan vaikuttavan mutkikkaalta, enkä uskonut ottavani sitä nopeasit käyttöön. Vasta päästessäni työskentelemään SMOP–suunnittelun kanssa alkoivat edut todella valkenemaan minulle. Tunsin Implantonan Susanna Lahden, joten pääsin heti parhaan ammattilaisen kanssa hyvään alkuun.

3D-tekniikka on erinomainen lisä kokeneen kirurgin ja proteetikon toimintaan ja sitä voivat käyttää kaikki hyväkseen. Kokemuksen karttuessa myös ohjattua kirurgiaa voidaan ottaa käyttöön tyvestä puuhun -menetelmällä. Tekniikka tekee myös usein potilaisiin vaikutuksen ja helpottaa hoidon visualisointia potilaalle.

Suurimmat hyödyt kokeneen kirurgin kannalta ovat vaativissa tapauksissa: haastavat luutilanteet ja välittömät implantoinnit. Implantologiaa vähemmän tekevä saa merkittävää tukea omalle osaamisalueelleen perusimplanttihoitoihin. En kuitenkaan suosittele vaativampiin hoitoihin siirtymistä pelkän 3D-tekniikan varassa. On pysyttävä osa-alueilla, jotka ovat hallussa myös perinteisin menetelmin ja kasvattaa vaatimustasoa harkiten.”

Olli Teronen


Hammaslääkäri Joona Kangasniemi, Loimaa & Turku

lainausmerkki

"3D-suunnittelun ulkoistaminen on helpottanut omaa tekemistäni ja tähän asti kokemukset ovat olleet ainoastaan onnistuneita."

”Kiinnostukseni SMOP-suunnittelua kohtaan heräsi kollegan ansiosta ja seuraavaksi kävinkin Implantonan koulutuksia aiheesta. 3D-suunnittelu on tuonut paljon varmuutta omaan työskentelyyni ja lyhyt kokemukseni on, että 3D-suunnitteluun voi luottaa apuvälineenä.

Olen pitkälti ulkoistanut hammasteknikoille SMOP- ja implanttisuunnittelun, jonka sitten tarkistan ennen hyväksymistä. SMOP-palvelua olen käyttänyt hankalampiin tapauksiin, joissa implantin tai implanttien tarkka suuntaus on erityisen tärkeää.

3D-suunnittelun ulkoistaminen on helpottanut omaa tekemistäni ja tähän asti kokemukset ovat olleet ainoastaan onnistuneita. Ohjattu kirurgia on parhaimmillaan todella simppeliä, kunhan vaan huomioi, että tarvikkeille ja kiskoille on tilaa potilaan suussa.”

Joona Kangasniemi