Plandent ja Implantona tiivistävät yhteistyötään – Implantologian kokonaisratkaisut nyt yhdestä paikasta

Tiedote 24.8.2015

Plandent-liiketoimintaryhmä on laajentanut toimintaansa hankkimalla 51 %:n osuuden Implantona Oy:stä, joka on vuonna 1995 perustettu suomalainen hammasimplantteihin, suukirurgisiin instrumentteihin ja hammashoitoalan ammattilaisten valmentamiseen erikoistunut yritys. Implantonan päätuotteet ovat Camlog-implanttituotteet ja Geistlich-biomateriaalit.

Asiakkaat saavat kaupan myötä Plandentiltä kokonaisvaltaista palvelua protetiikan ja implantologian alueella. Yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia myös hammaslaboratorioille tarjottavan kotimaisen PlanEasyMill™ -palvelun kehittämiselle. Lisäksi CAD/CAM-tuotteiden, ohjelmistojen ja -palveluiden myynninedistämistä tullaan tekemään yhteisvoimin. Tavoitteena on palvella Plandentin ja Implantonan asiakkaita entistäkin paremmin sekä vahvistaa asemaamme yhtenä Euroopan johtavista hammasalan toimittajista.

”Nyt pystymme tarjoamaan todellisen kokonaisratkaisun kasvavalla implantologian ja suukirurgian alueella. Plandentin kattava ohjelmisto-, laite- ja palvelutarjoama yhdistyy Implantonan vahvaan implantologian osaamiseen ja tuoteperheeseen. Implantologian ja protetiikan kasvaessa yhä tärkeämmäksi osa-alueeksi hammashoidossa tämä on ehdottomasti hieno uutinen ja odotamme innolla yhteistyötämme”, sanoo Plandentin johtaja Janne Anttila.

Implantona Oy:n toimitusjohtajana ja omistajana 49 %:n osuudella jatkaa Olli Kuussaari. Yrityksen työllistämät neljä henkilöä jatkavat kaikki tehtävissään.

”Meille on ensiarvoisen tärkeää tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista implantologian palvelua ja osaamista. Yhteistyöllä Plandentin kanssa voimme helpottaa entisestään hammashoitoalan ammattilaisten työtä tämän päivän ja tulevaisuuden digitaalisilla ratkaisuilla. Haluamme tarjota asiakkaillemme yhteistyössä hammaslaboratorioiden kanssa kotimaisen PlanEasyMillTM -palvelun laadukkaat tuotteet nopeilla toimituksilla. Olen iloinen ja ylpeä, että voimme jatkaa Implantonan tarinaa yhdessä vahvan globaalin tason toimijan kanssa”, toteaa Implantonan toimitusjohtaja Olli Kuussaari.

Implantona Oy
Implantona Oy on 1995 perustettu Suomalainen hammasimplantteihin, biotmateriaaleihin, suukirurgisiin instrumentteihin ja hoitotiimien valmentamiseen erikoistunut yritys. Implantonan toimipiste ja varasto sijaitsevat Helsingissä.
www.implantona.fi

Plandent Oy ja Planmeca Group
Plandent-liiketoimintaryhmä kuuluu terveysteknologian alalla toimivaan suomalaiseen Planmeca Groupiin, jonka emoyhtiön, Planmeca Oy:n suunnittelemat ja valmistamat hammashoitokoneet, röntgenlaitteet, ohjelmistotuotteet ja kuvantamisratkaisut edustavat teknologioiltaan ja ominaisuuksiltaan alansa ehdotonta huippua. Planmeca on alan suurin yksityisomistuksessa oleva yhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin hammashoitolaitteiden valmistaja. Planmecan tuotannosta 98 prosenttia menee ulkomaanvientiin, yhteensä yli 120 maahan. Yhtiöryhmän palveluksessa on noin 2 700 työntekijää, joista Helsingin Herttoniemessä yli 900 henkilöä. Plandent-liiketoimintaryhmä on yksi Euroopan johtavista hammastarvikkeiden, -laitteiden ja -ohjelmistojen myyntiin ja markkinointiin keskittyneistä yrityksistä. Plandent-liiketoimintaryhmän päämääränä on tarjota hammaslääkäreille kokonaisvaltaiset ratkaisut helpottamaan päivittäistä hoitotyötä vastaanotolla.
www.planmeca.com
www.plandent.fi