Uusi innovatiivinen Fibro-Gide® valloittaa

Uutinen 27.3.2018

Uusi kollageenimatriksi Geistlich Fibro-Gide® tarjoaa mahdollisuuden korjata pehmytkudospuutoksia implantin ja luonnonhampaan ympärillä sekä sillan väliosien alla. Perinteisesti pehmytkudospuutoksia on korjattu sidekudossiirteillä tai vapailla iensiirteillä. Implantona järjesti ensimmäisen Fibro-Gide koulutuksensa 22.3. ja kokemukset olivat positiivisia.

Geistlich Fibro-Gide on uusi vaihtoehto sidekudossiirteelle tarjoten etuja perinteiseen sidekudossiirteeseen nähden. Fibro-Giden käytöllä vähennetään mm. sidekudossiirteen ottokohdan jälkisärkyä sekä mahdollisia postoperatiivisia leikkauskomplikaatioita siirteen ottokohdassa.

Implantona järjesti 22.3.2018 ensimmäisen Geistlich Fibro-Gide -kurssinsa. Kurssilla esiteltiin tämän uuden kollageenimatriksin käyttöindikaatioita luennolla, ja hands-on -osuudessa päästiin itse kokeilemaan tuotteen käsittelyä possun leuoilla. Kurssilaiset olivat tyytyväisiä tietopakettiin, ja hands-on harjoittelu vakuutti heidät tuotteen käytetättävyydestä.

Kurssin luennoitsija, parodontologian erikoishammaslääkäri Karita Nylund, on myös tyytyväinen tuotteen käsittelyyn: ”Geistlich Fibro-Gidea voidaan harkita tilanteissa, joissa tarvitaan pehmytkudosvolyymia luonnonhampaan tai implantin ympärillä. Tuotteen käsittely ja käyttö on miellyttävää,  joskin käyttö vaatii tuotteeseen perehtymisen. Geistlich Fibro-Gide on potilasystävällinen ratkaisu, jota käytetään sidekudossiirteen tavoin.”

Geistlich Fibro-Gide on poroottinen, ”cross-linked” possun 3D-kollageenimatriksi, joka resorboituu hitaasti (26 viikkoa). Poroottisen luonteensa ja kolmiulotteisen rakenteensa ansiosta tuote säilyttää tilavuutensa sallien angiogeneesin, sidekudossolujen sisäänkasvun sekä uuden pehmytkudoksen muodostuksen.

Geistlich Fibro-Gidea on saatavilla kahta eri kokoa: 15 x 20 x 6 mm sekä 20 x 40 x 6 mm. Tuotetta voidaan muotoilla haluttuun kokoon ja muotoon.

Katso Implantonan tulevat koulutukset >