Avaa pääsisältö

Geistlich-biomateriaaleissa mukana uusi lakisääteinen potilaspassi

EU:n lääkinnällisiä laitteita koskevan asetuksen (MDR) myötä Geistlich-biomateriaalien pakkauksista löytyy jatkossa lainsäädännön edellyttämä erityinen potilaspassi.

Geistlich_potilaspassi_ajankohtaista.jpg

EU:n lääkinnällisiä laitteita koskevan asetuksen (MDR) myötä Geistlich-biomateriaalien pakkaus muuttuu. Jatkossa kaikkien Geistlich-biomateriaalien mukana tulee EU-lainsäädännön edellyttämä erityinen potilaspassi (Patient Implant Card), johon on merkittävä kaikki potilaan implanttitoimenpiteessä käytetyt biomateriaalit ja joka on annettava potilaalle toimenpiteen jälkeen.

Potilaspassista on löydyttävä aina seuraavat tiedot:

• Potilaan nimi
• Hoitolaitoksen nimi ja osoite
• Implanttitoimenpiteen päivämäärä
• Käytetyt materiaalit
• Materiaalien valmistaja ja valmistajan osoite
• Materiaalipakkauksesta irrotettava etiketti, joka sisältää datamatrix-koodin. Mikäli sama pakkaus sisältää useamman etiketin, yksi etiketti riittää.

Potilaspassi tulee täyttää ensisijaisesti potilaan käyttämällä asiointikielellä. Myös passin tarkoitus ja sisältö on kerrottava potilaalle tämän asiointikielellä.

Etkö löytänyt potilaspassia tilaamasi Geistlich-biomateriaalin pakkauksesta? Ei hätää. Potilaspassi on mukana kaikissa uusimmissa Geistlich-biomateriaalipakkauksissa, mutta varastotilanteesta riippuen on mahdollista, ettei ko. valmistuserässä ole vielä potilaspassia mukana. Voit huoletta käyttää tuotetta sen käyttöohjeiden mukaisesti myös ilman potilaspassia. Mikäli pakkaus kuitenkin sisältää potilaspassin, on tärkeää, että tiedot täytetään ja täytetty passi annetaan potilaalle toimenpiteen jälkeen.

Lue lisää potilaspassista Geistlichin nettisivuilta. Jos sinulla on kysyttävää Geistlich-potilaspassista, ota meihin yhteyttä: puh. 09 530 6730 tai tilaukset(at)implantona.fi.